keskiviikko 29. lokakuuta 2014

MumsMumsit

Tämä blogi muodikkaasti muuttuu yhden postauksen ajaksi ruokablogiksi! Jee! Ruoka on aina lähellä sydäntä, ja eräs suurimmista nautinnon aiheista koko elämässä. Vaikka viimeisten kuukausien aikana ollaan muutamaankin otteeseen syöty eri ravintoloissa, en kehtaa ihan niin muodikas olla, että alkaisin ruokaani kuvaamaan, kunnes se on kylmää. Nämä muutamat ovatkin ihan kotikeittiöstä (joka on juuri käynyt läpi suursiivouksen!) <3

"pihviä"
Yhtenä iltana ei millään jaksettu alkaa laittamaan mitään kastiketta tai muuta "oikeaa" ruokaa, ja minä en halunnut syödä pizzaa, joten päädyttiin että pitkästä aikaa olisi aika purilaisten! Koska itse suosin kasvisruokaa niin eettisyyden kuin maunkin takia, päädyin pakastealtaalle etsimään mahdollisia vegepihvejä. Niistä on lukioajoilta huonoja kokemuksia (samasta mössöstä tehtiin 2-3 kertaa viikossa joko pihvejä tai pyörköitä *puistatuksia*), mutta olen toiveikas, että näin ei ole kaikkien tuotteiden kanssa! Tämä paketti kustansi hieman alle 4 euroa, joka tuntuu isolta rahalta opiskelijalle, MUTTA
1) jos oltaisiin ostettu 2 pizzaa, ne olisi maksanut vähintään 6 euroa yhteensä
2) hampurilaisen kanssa tulevat muut lisukkeet on halpoja
3) jos olisi tilannut yhden hampurilaisen pikaruokaravintolassa, se olisi itsessään ollut jo tämän 4 euroa
4) tykkään kannattaa pienempiä firmoja, jotka tarjoavat terveellisiä / luomu / ekologisia / lähi jne jne jne vaihtoehtoja lihan massatuotannon ohella!

tsädää!
kaikkea hienoa imuria sun muuta taustalla..
Hampurilaista salsalla, jäävuorisalaatilla, paistetulla punasipulilla, paprikalla, tomaatilla, kyseisellä vegepihvillä, juustolla, paahdetulla sipulilla ja ketsupilla! Suuri osa aineksista löytyi jo valmiiksi kaapista, ja se muokkautui tehdessä. Seuraavana päivänä lisäsin vielä tekemääni avokadotahnaa (mmm <3) ja nautiskelin. Pihvi oli todella hyvää, sekä maku että koostumus yllättivät positiivisesti sekä itseni että lihaanpäinsuuntautuneemman kanssaeläjämieheni. Suosittelen!

Jäätelöä ja lämmintä kinuskia <3
Viikonloppuna tosiaan teimme keittiössä suursiivouksen ja järjestimme osan kaapeista uudestaan, jonka kunniaksi Akseli yhtäkkiä päätti yllättää minut tekemällä itse kinuskia <3 <3 Ai että se on HYVÄÄ! Keittiöstä nenään alkoi tulla tuttu, makea tuoksu, ja hajumuisti heitti hälytyskellot päälle.

Jossain vaiheessa alkoi tosin näyttää siltä, että se kinuski vaan tehtiin, eikä sitä ollut tarkoitus syödä, jolloin herra piti muistuttaa meemin muodossa (pahoittelen laatua)

lol
Lisäksi loppuun haluan jakaa tällaisen varsin opiskelijaystävällisen arvostelun, sillä näinpä kaupassa UUSIA NUUDELEITA :DD

Hieno nimi, iMee (hihihi)
Valitsin vihrean ja punaisen curryn makuisia kananuudeleita (vain kana-aromeita pakkauksen mukaan?), ja jälleen laiskan päivän päätteeksi näistä tuli meidän illallinen. Jee! Yleensä vannon uskollisuutta Mama-nuudeleille, jotka ovat vain parasta (shrimp <3). Nämä olivat yllättävän hyviä, maistuivat oikeasti jokseenkin sellaisilta kastikkeilta, mitä paketissa luvataan! Tulisia nämä eivät mielestäni olleet, mutta sitä on vaikeampi säädellä kuin mamojen kanssa, sillä erillistä "chilipussia" ei ollut mukana. Itse olisin kaivannut lisää tulta! Uskon että nämä sopisivat hyvin myös joidenkin lisukkeiden kanssa ("tarjoiluehdotus"). Ostan varmaan toistekin ja maistan jos on muita makuja tarjolla!

Todella, vihreää ja punaista!
Punainen oli ehkä inan parempaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti