torstai 27. marraskuuta 2014

Joulun malttamatonta odottelua!

Joulu on mun ihan lempi juhla ja oikeastaan vuodenaika. Kyllä, joulu on enemmänkin vuodenaika ku joku tietty kolmen päivän rypäs. Joulussa on kaikkea, mitä pieni ihminen voi haluta! Maukasta ruokaa saa mätätä enemmän ku napa jaksaa joustaa (paitsi jos on ilkeiden ihmisten pöydässä vieraana, hmh! Olen joskus saanut kommenttia siitä, että "Ompa sulla paljon jouluruokaa lautasella" ja näin usean vuoden jälkeen on vieläkin paha mieli!!), hyvää suklaata, ihania tuoksuja, leipomista, lämpöä, rauhallista oleskelua, lahjojen vaihtamista ja itselle rakkaita ihmisiä nauttimassa yhteisestä ajasta. Joulun kaltaisten päivien pitäisi olla yleisempiä!

Meillä on aina tehty sitä ruokaa mitä halutaan ja mistä tykätään, ei niinkään sitä "mitä nyt kuuluu!!". Meillä kyllä on perinneruokia, joita on tarjolla lähes joka vuosi, mutta niistä on pidetty kiinni siksi, että kaikille maistuu, ei siksi että mummon mummollakin on tätä syöty.

Joulun odotukseen kuuluu lahjojen ostaminen, korttien kirjoittelu, glögin ja muiden kausiherkkujen maistelu, pikkuhiljaa taustalla soivat joulubiisit ja fiilistely. Marraskuun lopulla on aika laittaa koristeita ja joulukuun alussa tutkailla, mitä markkinoita sun muita tapahtumia kaupungista löytyy! Yksi lemppari juttuni ovat myös pikkujoulut! Olen vuosien varrella saanut harmillisen vähän kutsuja mihinkään pikkujouluihin, koska en ole kuulunut seuroihin, yhdistyksiin tai muihin, ja ystävätkin ovat asuneet missä lie. Tänävuonna pidettiin pikkujoulut meillä syöpöttelyn ja pelaamisen merkeissä. Puuroa, joulutorttuja, pasteijoita, glögipäärynöitä ja kinuskia. Siinä hyvä alku juhlinnalle, jouluruokaähky! Pelasimme aliasta suut täynnä vaahtokarkkeja, hotkimme kilpaa snöreä ja tuli kokeiltua eräänlaista lasersotaakin! Juhlinta kesti läpi yön aamun kaksinumeroisille tunneille asti, ja uskoakseni kaikille jäi hyvä ja lämmin mieli illanvietosta.

Tänään olin ensimmäistä kertaa jouluostoksilla, mutta en löytänyt muuta kuin nättejä pakettirusetteja. Autoin tosin isovanhempiani valitsemaan lahjoja sekä itselleni että muille tutuille, joten en täysin hyödytön ollut! Joulukortit hönkivät jo niskaan, postin punainen kuori on ammottanut tyhjyyttä jo useamman viikon! Kyllä minä vielä joskus jaksan tehdä kortit itse.... Tällä viikolla on myös Katkon pikkujoulut, joita kaikki fuksit ovat yhdessä järjestäneet. Pyrin myös viikonlopun aikana jouluostokset round 2:lle jos pääsen sohvalta ylös (kuka jaksaa välittää kirjoitelmien lähestyvistä palautuspäivistä ja nurkan takana mulkoilevista tenteistä).

Ihanaa joulun odotusta <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti