torstai 6. marraskuuta 2014

Venyy ja paukkuu

Jaahas ja voi hyvänen aika. Ystäväni blogissaan haastoi/kauniisti pyysi, että testaisin omaa venymistäni. Hän on siis aloittanut baletin muutama kuukausi sitten, ja on pyrkinyt aktiivisesti kehittämään venymistään ja liikkuvuuttaan. Vedinpä siis pölyiset jumppahousuni jalkaan, ja lähdin yrittämään.

Olen ehkä laiskin liikkuja jota maa päällään kantaa. Olen aina vihannut kaikkia liikuntatunteja ja lähes kaikkia urheilun muotoja, ja se näkyy tuloksissa. Jotenkin aivoistani puuttuu se liikkujille tyypillinen tapa saada mielihyvää kunnon rääkistä, tai ehkä se kehittyy vasta pitkäaikaisen painostuksen alaisena.

Valitsin taktisesti mustat housut ja
mustan maton, hehehe

Sama venytys vielä eteenpäin

Tässä venytyksessä olen aina ollut
SURKEA!

Quasimodo of stretches
Viime kesänä aloitin päättäväisesti erään venyttelyohjelman, johon kuului noin 20 minuuttia venyttelyä päivässä. Venyttely on ihan mukavaa puuhaa oikeaan liikuntaan verrattuna, ja olisin mielissäni, jos pysyisin venyvänä. Kävi kuitenkin niin paskasti, että alle kaksi viikkoa venyttelyohjelman aloittamisesta, vasen etusormeni murtui, ja olin kolme viikkoa käsi kipsissä. Sen jälkeen ei ole tullut mitään kunnon venyttelyjä tehtyä.

Ennen kuvien ottoa valmistauduin n. 10 minuuttia enemmän/vähemmän aktiivisesti tekemällä perus venytyksiä. Toisinaan koen että kaipaisin oman persona-venyttely-trainerin, koska monet "tavallisille" ihmisille haastavista venytyksistä saattavat tuntua todella helpoilta, ja toisaalta muille helpot liikkeet saattavat vain sattua, mutta ei kiristää mitään lihasta. Etukäteen jo haluan puolustella seuraavia kuvia, en ole koskaan päässyt spagaattiin / spiraaliin kumpaankaan suuntaan.

Pakko olla etukenossa että on jotain tukea..

Tämä puoli sujuu inan paremmin..

Mutta tämä on ihan toivotonta!
Loppuun vielä jotain hieman paremmin menevää. Tässä taas niitä asentoja, jotka eivät kauheasti venytä,  voi olla etten vaan osaa. Olen pahoillani näistä aiheuttamistani traumoista ja huonoista kuvista, en nyt toistaiseksi aio muuttaa tätä fitness-blogiksi!

Jalat kropan vieressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti