keskiviikko 20. elokuuta 2014

T-paita ongelma

Mulla on ongelma. Vaatekaappi pursuaa t-paitoja, mutta en käytä niitä tyyliin ikinä. Ne on nättejä, mutta jotenkin tottumuksesta olen täysin vannoutunut toppien käyttäjä, ja t-paitojen kireät kainalot ahdistavat pikku kätösiäni. Tälle oli tultava loppu!

Hyvää ohjetta en löytänyt, mutta eipä siinä paljoo aivoja tarvittu että tämän prosessin osasin toteuttaa.
Siispä

Miten tehdä t-paidasta toppi

Koekaniinikseni päätyi simppeli värikäs luurankopaita, jota haluaisin kovasti käyttää, mutta aiemmin mainitun vammaisuuteni takia ei vaan kerta toisensa jälkeen ole päätynyt päälle. Paidan mallilla ei kuitenkaan hirveästi ole väliä, jos se on kohtalaisen istuva, joten ohjetta voisi käyttää myös vaikka pitkähihaisten muokkaamiseen.

Tässä lähtötilanne
Seuraavaksi valitsin kaapista sattumanvaraisesti yhden hyvän mallisen topin ja asetin sen kyseessäolean t-paidan päälle, jotta suunnilleen pystyin hahmottelemaan, minkä malliseksi kainaloaukot kannattaisi tehdä. Kangasliidun puutteessa tein hahmotelmat pehmeällä lyijykynällä, joka ei ehkä ollut paras valinta mustalle kankaalle, mutta mikäs siinä..
Oman paitani printin takia en lähtenyt muokkaamaan kaula-aukkoa, vaikka se minun tapaistani olisi ehkä ollutkin. Samalla tavalla sitä silti olisi voinut muokata, ja seuraavan uhrini kanssa varmaan niin teenkin. Olen myös kiinnostunut kokeilemaan koristeleikkauksia.. Soon..

Päälle vaan ja kynällä hahmottelemaan ääriviivat.
Tässä on varaa omalle soveltamisellekin, mutta mielestäni on
hyvä olla edes joku malli käytössä! :>
Leikkasin ylpeästi keittiösaksilla hahmottelemiani viivoja pitkin kainaloahdistukset pois, ja innostuksen puuskassani päätin oikein ommella reunat, ettei lähde purkaantumaan heti reunoista! Käänsin paidan nurinpäin ja yksinkertaisesti taitoin kankaan kertaalleen (olisi ehdottoman suositeltavaa taittaa kangas kaksi kertaa mutta olenkin laiska, hähähää) ja suoralla ompeleella ajelin kerran kainalon ympäri. Jos on helposti purkautuvan oloinen kangas, on suositeltavaa vetää leikkauskohtaan siksakkia, joka vähentää kankaan rispaantumista.

Mitään rakettitiedettä tämä ei ole, minua palvelee
edelleen kunnollisesti itseäni vanhempi Finesse <3
Tässä vielä kuvat lopputuloksesta (ja upeista housuistani)! Koko hommaan meni yhteensä alle puolituntia (olisi mennyt vähemmän jos en olisi niin addiktoitunut facebookiin, köh köh), ja kaikenkaikkiaan tämä oli superhelppoa. Enää ~30 paitaa jäljellä odottamassa käsittelyä!

Etuosa, josta näkee myös tekemäni sauman

Takaosa, hyvän mallinen vaikka itse sanonkin!
Toivottavasti tästä on apua jollekin! Jos on kysyttävää tm niin kommenteissa nähdään :)

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heih, tämähän on kiva! :) Vaikka kaula-aukko onkin topille ehkä hiukan harvinaisen korkea, ni just siitä syystä tästä tuli aika jännä! ^^

      Poista